Här listar vi de styrenheter som går att programmera och skapa avancerade scener Läs mer om de olika styrenheterna längre ner på denna sida.
Med programmera menar vi här flexibiliteten som ges när det på egen hand går att skapa avancerade scener genom att skriva scener i tex programmeringsspråket LUA.
Styrenheter som går att programmera
Razberry
Du kan inte programmera själva Razberryn, men de mjukvaror som stödjer RazBerry har generellt sett stöd för att skapa avancerade scener genom att skriva script.
Z-Wave.Me USB Stick
Inte heller Z-Wave.Me USB Stick fungerar fristående, men mjukvarorna som stödjer USB-dongeln (Tex Home Assistant, Domotics, Open Hab) har stöd för att skapa avancerade funktioner via script.
Z-Stick Gen5
Aeotecs Z-Stick Gen5 stödjs av de flesta mjukvarorna såsom Home Assistant, Domotics, Open Hab mfl. Då mjukvarorna har stöd för att skapa avancerade scener och funktioner kan du använda mjukvarorna tillsammans med Z-Stick för att få till dessa avancerade funktioner.

En stor fördel med Z-Stick är det inbyggda batteriet som gör att du enkelt kan ta loss USB-stickan för att inkludera enheter som är långt från datorn/raspberry pin där mjukvaran körs.
Fibaro Home Center 2
Med Fibaro Home Center 2 ger har du stora möjligheter att skapa avancerade scener via LUA-script.

Styrenheten har bra stöd för de flesta Z-Waveprodukterna på marknaden.

Har även stöd för plugins vilket gör det möjligt att tex styra Sonos.
Tellstick ZNet V2
Numera kan du programmera LUA-script direkt på ZNet Lite V2 - Hur du gör kan du läsa mer om här. Med LUA-script kan du skapa scener, och på så sätt utöka funktionaliteten för tex anslutna knappar/fjärrkontroller.
Vera Edge
Den billigaste och enklaste styrenheten i Vera-familjen. Passar bra för den som enbart planerar att använda Z-Waveprodukter och som inte heller tänker ansluta ett stort antal produkter. De större syskonen har mer minne och processorkraft som hanterar mer komplexa system bättre.

Går att programmera avancerade scener och har bra stöd för enheter.

Har även stöd för tredjepartssytem som tex Philips Hue.
Vera Plus
Prestandamässigt ligger Vera Plus i mitten i Vera familjen, dvs den passar lite bättre för större system jämfört med Vera Edge, men den har inte inbyggt batteribackup eller Siren som Vera Secure.

Vera Plus har ett stort stöd för enheter och du kan skapa avancerade scener via script.

Har även stöd för tredjepartssystem som tex Philips Hue.
Vera Secure
Den mest kraftfulla styreneheten i Vera-familjen. Har mest minne och mest kraftfulla processorn. Har även inbyggt backupbatteri som gör att den fortsätter att fungera i flera timmar även om det blir strömavbrott. Har även inbyggd siren.

Som sina syskon Vera Edge och Vera Plus har även Vera Secure bra stöd för enheter och det går att skapa avancerade scener via script.

Har stöd för tredjepartssystem som tex Philips Hue.