Utvalt från fyndhörnan
Dimmer 433MHz - Hur upplyst ditt hem ska vara beror på en mängd faktorer. Hur ljust, eller mörkt, det är utomhus är i många fall den viktigaste. För att minska lampornas påverkan på både elräkningen och miljön är det därför vanligt att låta lamporna i sitt hem påverkas av solens strålar. Om solen lyser starkt är det i många fall onödigt att lamporna i köket är inställda på full effekt helt enkelt.

Många använder dimrar för att förbättra sina sovvanor. En del vill vakna upp skonsamt och använder dimrar som sakta stegrar upp belysningen på morgonen för detta ändamål. På kvällen används istället dimrar för att sänka belysningen på kvällstimmarna för att signalera till kroppen att det börjar bli dags att lägga sig.

Här hittar du en mängd olika dimrar från Nexa som kommunicerar via 433MHz. De olika produkterna kan användas med bland annat glödlampor, halogenlampor och dimringsbara ledlampor. Genom att koppla ihop dimrarna med ditt Nexa-system kan du fjärrstyra ljuskällor. Dimrarna klarar av att hantera olika grader av driftspänning och utsignaler. De finns som både pluggar och puckar.

En av dimrarna klarar av att kommunicera både med Nexas kodvred och deras självlärande system samt Tellstick! Vi har skrivit i respektive produktbeskrivning om dimmern i fråga är kompatibel med självlärande sändare och/eller kodvreds-sändare.

Du kan även använda de med såväl induktiva som elektroniska transformatorer.