Utvalt från fyndhörnan
Styrenheter Z-Wave -

Styr ditt hem med full kontroll från ett och samma ställe!

Om du ska automatisera ditt hem behöver du en styrhenhet, eller controller som det ibland kallas. Styrenheten kallas även i vissa sammanhang gateway. Generellt sett används begreppet styrenhet för konsumentmarknaden medan gateway oftast används för den kommersiella marknaden. De syftar till samma sak, produkter som låter dig styra ditt smarta hem. Även ordet Smart Hub har blivit poppis på senare tid.

Letar du efter styrenheter med Zigbee? Kolla HÄR!


Flera styrenheter klarar fler protokoll än Z-Wave; Homey Pro, Smartthings Hub och Home Center 3 är till exempel styrenheter som från start har stöd för ZigBee.


Styrenheten kommunicerar med de olika produkterna i ditt nätverk, till exempel dimrar eller strömbrytare. I styrenheten kan du även programmera vad som ska hända när någon av dina sensroer aktiveras, till exempel att en dörr-sensor registrerar att en dörr öppnas Det är mjukvaran i styrenheten som gör hemmet smart och som knyter ihop de olika funktionerna.

I denna kategori hittar du styrenheter från välkända tillverkare som Fibaro, Homey, Vera, Nexa, Telldus, Zipabox med flera. Vi har även ett par varianter av styrenheter som du ansluter via USB till din dator eller Raspberry Pi.

Fibaros styrenhet Home Center 3 är enligt många den bästa controllern då den kombinerar användarvänlighet med kraftfull hårdvara som ger många möjligheter. En annat populär styrenhet är holländska Homey som paketerat stöd för många olika tekniker som Z-Wave, Blåtand, ZigBee och IR i en prisvärd och lättanvänd produkt. 


Aeotec Smart Home Hub är väldigt populär tack vare enkel installation och bra gränssnitt.


Ett annat exempel på en mycket populär styrenhet är Tellstick ZNet V2 från svenska Telldus. Telldus har haft användarvänlighet och enkelhet att komma igång när de designat produkten och du kan enkelt komma igång med ditt smarta hem med produkten.