Styrenheter 433MHz

Här hittar du controllers för 433mhz protokollet!

Om du ska automatisera ditt hem behöver du en styrhenhet, eller controller som det ibland kallas. Styrenheten kallas även i vissa sammanhang gateway. Generellt sett används begreppet styrenhet för konsumentmarknaden medan gateway oftast används för den kommersiella marknaden. De syftar till samma sak, produkter som låter dig styra ditt smarta hem.

FiltreraUtvalt från fyndhörnan
Styrenheter 433MHz - Om du valt att primärt utgå från 433MHz-kommunikation innebär det inte nödvändigtvis att du blir helt bunden. En del controllers, de som är märkta med Z-Wave Plus-ikonen, kan kommunicera även med Z-wave produkter. Du kan även använda filtrerings-funktionen för att bara visa sådana styrenheter.

Styrenheten kommunicerar med de olika produkterna i ditt nätverk, exempelvis sensorer eller magnetdetektorer, samt bakomliggande system i form av mjukvara. I mjukvaran kan du programmera vad som ska ske när exempelvis en av dina magnetsensorer registrerar att en dörr öppnas. Det är även i det bakomliggande systemet som du får en bra överblick av ditt smarta hem. Vilka lampor lyser? Hur varmt är det? Är fönstret i sovrumsfönstret stängt? Din controller samlar in informationen och överför den till ditt system så att du kan kontrollera läget. Du kan även välja att bli uppmärksammad på avvikande händelser.

I denna kategori finner du controllers från flera tillverkare som Nexa, Telldus och Athom. En del av de controllers vi erbjuder ansluter du via USB till exempelvis en Raspberry Pi eller annan dator. RFXtrx433E är en väldigt populär controller som låter dig styra enheter som kommunicerar via 433MHz från bland annat Vera3 eller andra Z-wave controllers. Vår konfigurator för RFLink Gateway gör det möjligt för dig att bygga din egna 433MHz Gateway som är baserad på Arduino. Du får själv välja mellan bland annat olika huvudenheter och antenner. Denna lösning kräver mer tekniskt kunnande än övriga men är både prisvärd och rolig när man brinner för att göra det mesta själv!

Den andra versionen av Tellstick Znet Lite är än mer populär än den första versionen av styrenheten. Denna versionen har tekniken som behövs för att använda både 433MHz och Z-Wave fullt ut. Många av våra kunder som köper denna har en hel del 433MHz-utrustning sedan tidigare. De använder produkten för att komplettera sitt hemstyrningssystem eller göra ett långsamt teknikskifte mot Z-Wave. Självklart hittar du andra styrenheter från Telldus som Tellstick Classic, Duo och Net här också.

Nexas styrenheter för 433MHz kommunikation uppskattas av många som använt denna teknik för att automatisera sitt hem med deras utrustning. Nexa Bridge och Nexa Bridge+ hanterar även kommunikation med Z-Wave och begränsar därför inte ditt smarta hem-system till 433MHz.