Köpvillkor

Avtal om konto


När du handlar på m.nu ingår du avtal om att skapa konto på m.nu. På ditt konto samlas din orderhistorik och du kan se status för dina beställningar.
Support


Alla supportfrågor, såväl rörande hårdvara som mjukvara,  skall i första hand ställas i forumet på forum.m.nu. Frågor som ställs i forumet besparar oss mycket arbete som i stället kan läggas på att ta fram nya spännande produkter!


Vi gör vårt bästa för att hjälpa till, men för mer avancerade supportfrågor hänvisar vi i vissa fall till tillverkarens support. Detta gäller även felsökning inför eventuell reklamation, då de flesta tillverkare har djupare kunskap om sina produkter och ofta kräver reklamationsgodkännande innan ett utbyte kan ske.
Fraktkostnad och leverans


Vi skickar beställningar med PostNord eller Airmee (gäller de postnummer Airmee levererar till i dagsläget). Fri frakt med PostNord MyPack/Brev vid beställning över 500 kr. 19 kronor med Airmee vid beställning över 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att skicka produkter med värde under 600 kronor med PostNord Brev även om PostNord MyPack är valt fraktsätt.

MyPack går till närmaste utlämningsställe och ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar innan det skickas tillbaka till oss. Om du inte hämtar ut paketet och det går i retur till oss debiterar vi en avgift om 150 kr inklusive moms.

Airmee levereras hem till din dörr. Inom större delen av Stockholm erbjuder Airmee samma-dag-leverans mellan kl 17-22, om beställningen läggs (och går igenom ev kreditbedömning hos Collector) innan kl 10.00. Till Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping och Växjö levererar Airmee dagen efter lagd beställning lagd innan kl 10.00. Om Airmee levererar till just ditt postnummer erbjuds Airmee som fraktalternativ i kassan. Om Airmee inte levererar till ditt postnummer erbjuds inte Airmee som fraktalternativ i kassan. Vänligen kontakta Airmee för frågor kring utbyggnad av deras leveranser inom Sverige.
Företagspaket kostar 139 kr (inkl moms) och levereras till företagsadresser.
Lätta beställningar med lågt värde kan skickas som 1:a-klassbrev till en kostnad om 29-49 kr (Sverige).
Beställningar kan även hämtas på plats hos m.nu på Skogslyckegatan 7 i Linköping utan extra kostnad.


Alla varor som går att handla finns i eget lager och beställningar skickas inom 1-3 arbetsdagar (gäller PostNord. Gällande Airmee, se ovan).


Skulle vi mot förmodan inte kunna leverera en order inom utlovad tid får du mail med orsak till förseningen samt ett nytt planerat leveransdatum - och du kan utan kostnad häva köpet och få pengarna tillbaka. 
Betalning


Genom att bekräfta en order medges betalningsansvar för orderns innehåll samt eventuell fraktkostnad.Försäljning till minderåriga


Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från m punkt nu.
Ångerrätt


Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot en vara vi har skickat till dig, även om förpackningen är öppnad. Observera att förpackningen ska brytas med minsta möjliga skada. Har produkten blivit skadad eller returneras i ej komplett skick så har vi rätt till att värdera hur stort säljvärdet minskat och dra bort detta belopp från returpengarna.Innan du returnerar något till oss måste du kontakta oss för att erhålla ett returnummer. Du som kund står för kostnaden för returfrakten när du ångrar köpet.  Återlämnande av produkt skall ske senast 14 dagar efter att du kontaktat oss om att du önskar nyttja din ångerrätt. 


För att vi ska kunna identifiera returorsak för försändelsen samt ursprungsorder, fyll i och bifoga Konsumentverkets ångerblankett med din retur.


Vill du förenkla returen kan du köpa en returfraktsedel av oss, som levereras till dig per e-post.
Vi återbetalar/krediterar pengarna till dig inom 10 dagar efter att returen kommit till oss.

Returer skickas till:
m punkt nu Sverige AB
Skogslyckegatan 7
587 26 Linköping
Garanti & Reklamation


Vi lämnar ett års garanti på samtliga produkter. Om du får problem med en vara måste du kontakta oss innan du skickar in produkten - vi kan i många fall ge lösningsförslag för vanliga problem. Kan vi inte lösa problemet hänvisar vi i vissa fall till tillverkarens support för mer kvalificerad felsökning och RMA-godkännande.


Observera att du måste ha fått ett returnummer från oss innan en produkt returneras.

Bor du i Sverige, Danmark eller Finland skickar vi utan kostnad ut en returfraktsedel så du slipper betala returfrakten. Väljer du att skicka en retur på annat sätt ersätter vi inte utlägg för returfrakt.

I det osannolika fallet att ett ärende skulle hamna hos ARN, Allmänna Reklamationsnämnden, följer vi deras rekommendation.Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).


ARN:
https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm


EU ODR:
https://ec.europa.eu/odr
 


Säkerhet & Sekretess


Vi använder https, vilket innebär att allt du gör på m.nu sker över en krypterad förbindelse. m punkt nu är även med i Trygg E-handel som är en certifiering av Svensk Distanshandel som visar att vi når upp till deras krav kring säkerhet och trygghet.
Personuppgifter


Vi har ett samarbete med Collector och använder oss av tjänsten Collector Checkout. Genom att godkänna våra köpvillkor godkänner du även villkor för användning av Collector Checkout. m punkt nu Sverige AB och Collector behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig en förenklad betalning via Collector Checkout och för att kunna förenkla betalningsprocessen ytterligare nästa gång du använder Collectors tjänster.


För fullständig information se vår integritetspolicy som du accepterar när du handlar och skapar ett konto på m.nu
Nyhetsbrev


När du handlar hos oss prenumererar du automatiskt på vårt nyhetsbrev och ger också samtycke till att vi använder din mail-adress i marknadsföringssyfte. Du kan självklart enkelt säga upp din prenumeration när du får det första mailet.


Tryckfel


Vi reserverar oss för tryckfel, lagersaldofel och felaktigt prissatta varor. Vi förbehåller oss rätten att makulera eller korrigera felaktiga beställningar, men detta görs i största möjliga mån i samråd med dig som kund. Denna reservation gäller även för texter i nyhetsbrev.
Företagsinformation


m punkt nu Sverige AB
Skogslyckegatan 7
587 26 Linköping
Org. nr: 556871-8133
Bankgiro: 5921-3082