Sensorer 433MHz

Om du har ett automatiserat hem baserat på 433MHz har vi sensorer av olika slag till dig! Här hittar du exempelvis rörelsevakter, IR-sensorer och magnetkontakter från Nexa och Telldus. Våra 433MHz sensorer låter dig för en billig peng känna dig tryggare i ditt hem.

FiltreraUtvalt från fyndhörnan
Sensorer 433MHz - Du har troligen stött på en IR-sensor någon gång. Ifall du gått förbi en byggnad och märkt att din rörelse resulterade i att en lampa tändes var det sannolikt en IR-sensor som startade händelseförloppet. Sensorer som denna kan ställas in att lysa olika länge och ljusregleras i olika lägen.

IR-sensorerna kallas ibland även för rörelsevakter eller rörelsesensorer. Begreppet rörelsevakter är bra på det sätt att det tydliggör användning av IR-sensorer för säkerhetsändamål. Det ger dock en något begränsad bild. Rörelsesensorer används inom hemautomation för många ändamål utöver säkerhet. Exempelvis kan de användas för att släcka belysningen i ett rum om ingen befunnit sig där på ett tag. I detta fall handlar det mer om en energibesparande automation än en säkerhetsåtgärd. I många fall kan samma rörelsesensor uppfylla flera syften vilket gör de till en populär sensor i många smarta hem.

Magnetkontakter är sensorer som fästs på dörrar eller fönster signalerar när dessa öppnas eller stängs. Om du är bortrest en längre tid är det skönt att veta att alla ingångar till din bostad är stängda. Det kan vara skönt att veta även om det bara gäller några timmar, både med hänsyn till inbrottsrisk och stökiga oväder.

I vår kategori för sensorer 433Mhz hittar du även en signalförstärkare för Nexas trådlösa system. Denna fungerar både för inomhus och utomhusbruk och kan skicka vidare sex stycken signaler. Om ditt nuvarande 433MHz-system begränsas av räckvidden är detta ett billigt sätt att lösa problemet.

Skymningsreläer är sensorer som låter ditt 433MHz-system släcka eller tända ljuset i takt med soluppgång och solnedgång. Många använder sådana för att styra utomhusbelysning både för säkerhet och energibesparing. Lamporna i din trädgård fyller ingen säkerhetsfunktion om solen lyser upp ordentligt. Om de är tända då förbrukar de el i onödan. En sensor i form av ett skymningsrelä låter dig bespara elen när lampan inte behöver vara tänd. En fördel med skymningsreläer gentemot tidsinställda produkter, som timers, är att både solupp- och solnedgång varierar över året, vilket skymningsreläer tar hänsyn till. Under några månader lyser solen upp din trädgård klockan 07:00 medan trädgården under andra månader är nattsvart. Ett skymningsrelä gör så att dina utomhuslampor lyser när de behövs, oavsett vad klockan är. Det är en smart sensor helt enkelt, och en betydligt bättre lösning än en vanlig timer.

Om du är intresserad av vädersensorer hittar du sådana i en egen produktkategori. Där finns bland annat trådlösa termometrar och regnsensorer.