Mikrokontroller

I den här huvudkategorin hittar du allt inom mikroprocessorer och mikrokontroller!

Vi gillar startpaket och Arduino och tillhandahåller därför flera olika paket i olika prisklasser. Paketen innehåller Arduino UNO R3 och olika tillbehör till mikrokontroller.

Bland annat kablar, LED-dioder, knappar och batterier. Oavsett om du har ett bestämt syfte eller vill experimentera tror vi att paketen tillfredsställer mycket av dina behov.

Letar du efter Raspberry Pi? Kolla HÄR!
Utvalt från fyndhörnan
Mikrokontroller - Självklart kan du köpa fristående mikrokontroller också, exempelvis Arduino Uno R3 som vi nämnde tidigare. Vi har dessutom både Arduino Mega och Arduino Micro i vårt sortiment också. Då Arduino har en öppen design av hårdvaran är det fritt fram för vem som helst att tillverka cloner (De får dock inte heta Arduino). Vi har även Arduino-kompatibla versioner frånj andra tillverkare som tex Funduino som kostar lite mindre.

Vi har en stor mängd komponenter till mikroprocessorer och mikrokontrollers. Det mesta du kan tänkas behöva vågar vi påstå! Alltifrån tråkiga men nödvändiga tillbehör som USB-kablar till avancerade breakout boards. En billig favorit är Adafruits Pinout Sticker, det är helt enkelt etiketter som gör det enklare för dig att hålla koll på alla olika portar. En personlig favorit är Adafruits 8-kanals FeatherWing som adderar PWM-utgångar till ditt bygge. Det öppnar upp en stor värld av möjligheter för robotik eller annan motorisk rörelse. Vi har även en PWM-Servo Shield med 16 kanaler för dig som känner att åtta extra inte räcker till!

Om du vill bygga ett system med WiFi rekommenderar vi dig att kolla in våra produkter under kategorin ESP8266. Där hittar du ett av världens mest populära WiFi-chip i olika utformningar. Både som ytmonterad enhet och på breakout boards till din mikroprocessor. Ett annat alternativ för att få WiFi är Particle Photon. Vi har även ett helt Photon Kit från Particle som även ger tillgång till Particle Cloud vilket är fördelaktigt om du bygger saker som kräver molntjänst.

Om du är intresserad av ljusteknik eller Wearables bör du kolla in vår kategori Flora/Gemma. Där finns färdiga paket och lösa komponenter för denna Wearable-plattform. Här hittar du det du behöver oavsett om du vill ha häftigaste kostymen på nästa Halloween-fest eller skapa en egen wearable för dagligt bruk. Bland annat knappar, belysning och konduktiv tråd.