Dimmer


FiltreraUtvalt från fyndhörnan
Dimmer -


Rätt belysning med Z-Wave dimmrar

En dimmer är något som många redan har i sina hem. De används för att ställa in ljusstyrka på lampor genom att justera mängden ström. Men det är skillnad på dimmern du hade i tv-rummet på 90-talet och Z-Wave dimmrar som går att köpa i dag. Automation och smarta produkter har aldrig varit mer kraftfulla än vad de är nu. Letar du efter dimmer med Zigbee? Kolla HÄR!

De allra flesta har en dimmer eller flera hemma. Det kan vara i vardagsrummet, i sovrummet eller kanske i hallen. Funktionen är enkel och effekten behaglig. Det är skönt att kunna justera ljusstyrkan smidigt och snabbt.


Ställ in att lamporna ska dimmas när tv:n sätts på. Eller att toarummets lampa över spegeln inte tänds med en stark, vit ton under nattliga besök. Justera så att belysningen är extra skarp i hallen under vardagsmorgnar, men mindre kraftfull när den reagerar på rörelse under dagen. Möjligheterna är många och anpassningarna oändliga när det kommer till dessa produkter.

Nu när den smarta tekniken har kommit in i bilden kan du dessutom styra dimmers via inställningar i din mobil, genom sensorer eller tidsinställning. Det har med andra ord blivit ännu enklare än tidigare. Dessutom är det i dagens läge än mer anpassat efter dig som person och efter din livsstil.

Installation av Z-Wave dimmer

LED-belysning har intagit marknaden med energieffektivitet och miljöfördelar som ledord. För att få tekniken i din dimmer att fungera optimalt, på ett smart och automatiserat sätt, krävs ibland viss utrustning. Z-Wave dimmer kan behöva en inbyggnadsmottagare eller plug-in-brytare.

En insatsbrytare kallas även för insatsdimmer och byggs in bakom eluttag eller strömbrytare av behörig elektriker. Plug-in-brytare eller plug-in-dimmer sätts i ett uttag och sedan kan något elektriskt anslutas till denna, som sedan fjärrstyrs i den brytaren.