Flic

Det är få produkter inom hemautomation som fått lika mycket medial uppmärksamhet som Flic. Flic är en smart knapp. En trådlös knapp som du kan programmera att göra i stort sett vad som helst. Genialiskt och enkelt! Vi förstår hypen och är glada att Flic hjälpt hemautomation att sprida sig snabbare.

FiltreraUtvalt från fyndhörnan
Flic - Företaget bakom Flic heter Shortcut Labs och är grundat i Stockholm. Att en svensk aktör fått så mycket uppmärksamhet är vi självklart extra glada över! Tack vare en oerhört lyckad crowdfunding-kampanj på Indiegogo blev deras smarta idé till en verklig produkt. Flic är riktigt liten men har trots detta upp till fem års batteri, Bluetooth och Wifi. Den är dessutom vatten- och dammtålig. För att sammanfatta Flic är det helt enkelt en liten, hållbar och smart knapp!

Att lista alla smarta saker du kan genomföra med knapptryck på Flic är omöjligt och vi misstänker att du redan har specifika saker i åtanken. Vi tänkte ändå ge några exempel på hur Flic används. Först och främst bör vi nämna att den smarta knappen kommunicerar med din telefon, genom deras kostnadsfria app med samma namn - Flic. Själva knappen är utrustad med ett självhäftande lim som låter dig placera den på de platser du vill.

Så vad vi kan vi göra med en fasthäftad knapp under exempelvis vårt matbord som kommunicerar med vår mobil? Vi kan hitta vår mobil när vi tappat bort den! Många av oss har titt som tätt svårt att hitta mobilen. Till skillnad från din mobil kommer din Flic vara kvar på samma ställe. Om du programmerat en Flic till att ett knapptryck ska resultera i att din mobil låter kommer du aldrig slarva bort den hemma igen.

Ett populärt användningsområde är att skapa egna quiz-kvällar hemma. Tänk dig själv att ge lagen i nästa musikquiz varsin Flic-knapp med ett unikt ljud. Då blir det inte bråk om vem som ropade eller räckte upp handen först!

Det kanske låter onödigt att ha en knapp vars enda funktion är att hjälpa dig hitta din bortslarvade telefon. Som tur är kan du använda samma Flic för tre olika funktioner. Du kan välja att olika saker ska ske beroende på om du klickar en gång, två gånger eller håller nere knappen länge. Vad sägs om att ha en knapp på nattduksbordet som först tänder belysningen, sedan sätter på din favoritmusik på Sonos och till sist startar kaffebryggaren?

Flic kan även integreras med många andra enheter och applikationer, bland annat populära Zapier och IFTTT. Andra populära tjänster som fungerar med Flic är Chromecast, Philips Hue, Spotify och Uber.