Raspberry Pi

Skapa ditt drömprojekt med Raspberry Pi

Upptäck minidatorn som har tagit världen med storm. Raspberry Pi är en serie enkortsdatorer i samma storlek som ett kreditkort. Med denna kraftfulla dator får du i princip obegränsade teknologiska möjligheter, inte minst när det kommer till hemautomatisering.

m.nu är experter på Raspberry Pi och kan hjälpa dig att komma igång med de flesta projekt du har i åtanke. Tveka inte! Köp din Pi hos m.nu!

Letar du kanske efter Arduino eller ESP? Följ länkarna!
Utvalt från fyndhörnan
Raspberry Pi - Den populära minidatorn utvecklades i Storbritannien för att främja datakunskap och teknikintresse hos barn och unga. Den används fortfarande i undervisningssyfte men har nu även nått till en helt annan publik – alla som tycker att teknik och programmering är spännande.

Detta kan du använda en Pi till

Det är fascinerande hur en minimal pryl som Raspberry Pi i stort sett kan göra allt en vanlig dator gör. Med denna minidator kan du spela högupplösta spel, göra avancerade Excel-tabeller, titta på film och mycket, mycket mer. Framförallt har du möjlighet att förstå vad programmering är och med bara lite kunskap är potentialen hos detta lilla kraftpaket enorm.

Med din minidator kan du:
 • Använda den som spelkonsol för att spela Gameboy- och Nintendo-spel på tv:n
 • Skapa din egen molnserver
 • Bygga en trådlös nätverksförlängare
 • Styra ditt hem genom att ansluta lampor och sensorer
 • Streama till tv:n från din Pi


Bygg dina egna projekt med Raspberry Pi-kit

Raspberry Pi må vara framtagen för utbildning men den är väldigt populär hos alla som älskar att leka med teknik. Den kostar inte mycket men öppnar upp för massor av olika användningsområden. Folk över hela världen programmerar in tillägg som kan styra och kontrollera alla möjliga delar av hemmet samtidigt som den även kan användas till att bara surfa och titta på serier. Det viktigaste som denna minidator har bidragit till är att du kan på ett enkelt sätt får förståelse för elektronik och teknik.

Det finns många tillägg och tillbehör till din minidator, allt från webbkameror till skärmar, utbyggnadskort, tangentbord, lådor och minneskort. Det finns dessutom flera böcker som låter dig komma igång med programmeringen från grunden, vare sig du vill lära dig att kontrollera sensorer med din Pi eller kanske ansluta den till en LCD-skärm.

Raspberry Pi 2, 3 och 4

Det finns olika versioner av den populära datorn, de delas in siffror och i A- och B-modeller:

 • Raspberry Pi Modell A, Modell A+, Modell B, Modell B+
 • Raspberry Pi 2 Modell B
 • Raspberry Pi 3 Modell B+
 • Raspberry Pi 4 Modell B
 • Raspberry Pi Zero
 • Raspberry Pi Zero W
 • Raspberry Pi Pico
 • Raspberry Pi Pico W

 • På m.nu erbjuder vi Raspberry Pi 4 i två versioner (4GB och 8GB) samt Raspberry Pi 3B+.


Enkortsdatorn är den bäst säljande brittiska persondatorn genom tiderna och har sedan starten tillverkats i olika generationer och modeller. Dessa har lite olika utformning och prestanda. Vissa har 32-bitarsprocessorer och andra har upp till 64-bitar på 1,2 gigahertz. Det finns de varianter av minidatorn som har både trådlös anslutning med wifi och bluetooth.

Raspberry Pi är i princip byggd med samma komponenter som en mobiltelefon och är vidare gjord för att använda operativsystemet Linux i olika varianter. Utöver själva kretskortet kräver användningen av minidatorn en bildskärm eller en tv med hdmi-anslutning, en mus och ett tangentbord. Du behöver också en vanlig mobiltelefonladdare. Alltså tillbehör som många har liggandes hemma.