Batterier till Sensorer

För att kunna skapa smarta scenarier i ditt hem krävs sensorer. Idag finns det en hel uppsjö av sensorer som mäter alltifrån luftkvalitet, energiförbrukning och rörelse.

De flesta sensorerna drivs av batteri, vilket medför många fördelar. Bland annat möjliggör det placering av sensorer där kabeldragning inte är möjligt eller där sladdar av estetiska skäl inte passar in.

FiltreraUtvalt från fyndhörnan
Batterier till Sensorer - När det gäller strömtillförsel kan batterier faktiskt också vara att föredra. Detta tack vare att de fortsätter att fungera även vid strömavbrott. En uppenbar nackdel med batterier till sensorer är dock att de inte har oändligt med energi. Batterier till sensorer måste helt enkelt bytas ut. Hur länge ett batteri till en sensor varar skiljer sig stort.

Generellt sett brukar större sensorer, exempelvis rökdetektorer ha integrerat batteri med lång livslängd. Ett exempel på detta är POPP Smoke Detector vars batteri håller i 10 år.

En del mindre sensorer drivs av utbytbara litiumbatterier eller alkaliska alternativ. För att göra det enkelt för dig kan du köpa batterier till de flesta av våra sensorer här på M.nu. Vi strävar efter att göra det enkelt för dig att se vilka batterier de sensorer du är intresserad av behöver i respektive sensors produktbeskrivning.

Vi rekommenderar alla som är intresserade av hemautomation att se till att ha ett lager av batterier till deras sensorer och andra moduler. Att systemet sätts ur funktion för att ett batteri har slut på energi är irriterande och kan ställa till med stora problem.

Som tur är börjar allt fler sensorer signalera till kontrollenheten när batterinivån börjar bli låg.