Rullgardin & Markis 433MHz

Genom att motorisera dina rullgardiner kan du låta de styras av olika sensorer, tidsinställa de eller manuellt styra de från en fjärrkontroll eller mobil. Du kan exempelvis låta de följa naturens egna klocka, något som gör det betydligt enklare att ställa om dygnsrytmen!

FiltreraUtvalt från fyndhörnan
Rullgardin & Markis 433MHz - Här hittar du allt som behövs för att göra rullgardiner, persienner eller markiser till en del av ditt smarta hem som kommunicerar genom 433MHz. Både motorer, adaptrar och styrningsmottagare.

Smarta rullgardiner har flera användningsområden
Finns det ett bättre sätt att vakna på än att känna solen värma ansiktet?
Om du har gamla hederliga rullgardiner måste du isåfall låta de vara uppdragna under natten vilket inte är lika roligt. Tyvärr har många personer långt ifrån ett mörkt sovrum med uppdragna rullgardiner, inte ens på kvällen eller natten. Gatulampor och billyktor som lyser in genom fönstrena gör det svårt att sova. Därför väljer många att dra ner rullgardinerna när det är dags att lägga sig. Det är betydligt enklare att somna och få en god natts sömn i ett mörkt rum helt enkelt. Problemet blir dessvärre istället att det är svårt att vakna pigg och komma upp ur sängen i ett rum utan naturligt ljusinsläpp.

Att använda rullgardiner som kommunicerar genom 433MHz för att anpassa ljusinsläppet efter klockslag eller väderlek är troligen det vanligaste syftet. Rullgardinerna kan även användas för att justera inomhustemperaturen, både genom att hålla inne eller ute solens strålar. Om du vill ha ett miljövänligt och energieffektivt hem kan ett system baserat på 433MHz med motoriserade rullgardiner hjälpa dig!

Självklart finns det tillfällen då man vill öka eller minska ljusinsläppet oavsett tidpunkt eller väderlek. Filmfantaster skapar ofta scenarier där en viss händelse i hemmabiosystemet automatiskt drar ner rullgardinerna i rummet för att skapa riktig biograf-känsla.

Motoriserade rullgardiner med 433 MHz används också i stöldförebyggande syfte. Om du är bortrest kan du fjärrstyra rullgardiner, vilket ger eventuella tjuvar som rekognoserar ditt hem en känsla av att du är hemma.