Belys din vardag
Philips Hue är det smarta belysningssystemet som låter dig anpassa ljuset i dina rum exakt efter de aktiviteter som du utför varje dag. Från morgon till kväll så finns belysningen där för att göra varje tillfälle mer behagligt och effektivt för både dina ögon och ditt sinne. Oavsett vilken yta i ditt hem som behöver belysas, inomhus eller utomhus, så kan Philips Hue hjälpa dig att ta din vardag till en ny nivå.

Nyckeln till denna upplevelse är Philips Hues tillgång till kalla och varma nyanser av vitt, samt nyanser som speglar solens egna ljusstrålar som reflekteras mest under dagen. Kallt vitt ljus hämmar utsöndrandet av melatonin i vår hjärna, vilket förkortar initiala sömniga tillståndet på morgonen, så kallad sömntröghet (eng. "Sleep Inertia"). Det håller oss även mer fokuserad under krävande arbete. Mot kvällen krävs ett varmare ljus för att vi ska kunna slappna av. Varmvitt ljus som gränsar mot orange innehåller röda ljusvågor som minimalt anstränger våra ögon och därav minimerar risken att anstränga vår hjärna innan vi ska lägga oss.
Färg för fantastiska stunder
Färgad belysning har trätt in mer och mer i våra hem, med den unika möjligheten att dekorera hemmet med ljus på ett nytt sätt. Förutom att ge oss möjligheten att skapa fantastiska stämningar i hemmet kring speciella årstider och högtider så får vi även en chans att förgylla vår vardag med hjälp att accentbelysning som skapar unika atmosfärer för alla tillfällen.

Genom att blanda färgad och vit belysning i ett rum kan du skapa en harmonisk och balanserad känsla som samtidigt ger ifrån ett mer intressant intryck för en själv och ens familj och vänner. Färg blir något vi samlas kring och njuter av. Ljus är mer än bara belysning nu, det är en gedigen del av din inredning och stil. Ljuset låter dig utrycka dig själv med ett nytt verktyg som skapar atmosfär i alla hemmets rum och ytor.
Funktionell belysning
Som tidigare nämnt är det lätt att glömma den funktion och det stöd som bra och korrekt belysning kan erbjuda. Förutom att använda sig av de rätta temperaturerna och den rätta ljusstyrkan för den aktiviteten du genomför så finns det en lång rad med andra funktionaliteter i din smarta belysning som förenklar vardagen.

Röststyrning låter dig bekvämt ändra din belysning vart du än befinner dig i rummet. Inget mer gående fram och tillbaka till strömbrytaren när du är mitt i matlagningen med blöta händer. Men även enklare funktioner som rörelsesensorer får en stor roll i livet med smart belysning. Exempelvis så är ljuset i ditt badrum otroligt viktigt då badrum oftast inte har ett eget fönster för att släppa in naturligt ljus. Med en rörelsesensor i badrummet kan temperaturen på ljuset smidigt automatiskt ändras från morgon till kväll och på natten kan ljuset sättas till 10% så att man kan navigera utan problem men samtidigt inte väckas av ett starkt ljus.
Underhållningsbelysning
Underhållning framför TV:n har alltid varit en stor del av de flestas liv, något som blir allt tydligare under de långa och mörka nordiska vintrarna. För att ta denna vardagliga upplevelse till en ny nivå introducerar även Philips Hue sin mjukvara för så kallad "surround-ljus". Hue Sync är en mjukvara som låter dina lampor med full färg att läsa av vad som sker på din TV-skärm och sedan följa med samma färg. Denna ändring sker omedelbart och skapar en känsla av att rummet är en del av underhållningen. Inlevelsen tas till en ny nivå och du får se dina filmer på ett helt nytt sätt.

För att aktivera Hue Sync på datorn krävs endast mjukvaran som kan laddas ner gratis Philips Hues egna hemsida. För att kunna få samma funktionalitet för din TV krävs en Philips Hue HDMI sync box, som säljs här på m.nu!


Se alla produkter från Philips Hue här