BBC Micro:Bit

Micro Bit, eller micro:bit som den oftast kallas, är enkortsdator utvecklad av BBC Learning. Varje brittisk elev får en sådan minidator i sjunde klass och nu kan även allmänheten köpa Micro:bit. Intresset runt om i världen är stort, särskilt inom undervisningssektorn. Det är inte så konstigt med tanke på vad en billig och liten enkortsdator öppnar upp för möjligheter!

FiltreraUtvalt från fyndhörnan
BBC Micro:Bit - BBC Micro Bit, som bara är 4x5 cm och väger 8 gram, drivs av en ARM Cortex-M-processor och har både Bluetooth samt USB-anslutningar. Modulen innehåller även en accelerometer, kompass och en display som består av 25 LED-dioder. Trots sin ringa storlek finns dessutom två programmerbara knappar och fem in- och utgångar som kopplas ihop med krokodilklämmor. Denna pyttedator får ström från antingen USB-uttaget eller från en speciell men billig batterihållare för två AA-batterier.

Micro:bit kan programmeras genom program på datorer eller appar på mobila enheter. Den är tänkt att vara lätt att använda för att öka elevers intresse för programmering och kan användas i andra ämnen som matematik och naturvetenskap. Micro:bit kan hjälpa lärare att göra undervisningen mindre abstrakt och istället mer kreativt uppmuntrande.

Vi är väldigt glada att intresset för både hårdvara och mjukvara kan växa tack vare Micro:bit. Ingen är för ung eller för gammal för att komma igång! Såväl barn som äldre älskar att vara kreativa och det är en häftig upplevelse att testa enkortsdatorer. Förhoppningsvis hjälper denna produkt att få personer som tidigare saknar teknikintresse att komma igång!