Här listar vi de styrenheter som är enkla att komma igång med. Läs mer om de olika styrenheterna längre ner på denna sida.
Homey
Enkel att komma igång med och har mycket bra stöd för enheter. Stöd för nya produkter läggs till via appar vilket gör att stöd för nya produkter generellt kommer snabbt.

Har inbyggt stöd för 433MHz.

Bra stöd för Philips Hue och andra tredjepartssystem.
Fibaro Home Center Lite
Enkel att komma igång med och bra stöd för enheter.

Går att skapa scener genom att peka och klicka.
Fibaro Home Center 2
Förutom att det är enkelt att komma igång med Fibaro Home Center 2 ger den dig stora möjligheter att om du vill skapa avancerade scener via LUA-script.

Styrenheten har bra stöd för de flesta Z-Waveprodukterna på marknaden.

Har även stöd för plugins vilket gör det möjligt att tex styra Sonos.
Tellstick ZNet V2
Med Tellstick ZNet V2 kommer du snabbt igång med ditt smarta hem. Har rätt bra stöd för enheter, men om du använder uppkopplade termostater är funktionaliteten begränsad.

Har stöd för plugins som ger utökad funktionalitet.

Du kan köpa till PRO-abonnemang för ca 3EUR/månad vilket ger dig funktionalitet som mer avancerade scener och SMS-aviseringar.
Vera Edge
Den billigaste och enklaste styrenheten i Vera-familjen. Passar bra för den som enbart planerar att använda Z-Waveprodukter och som inte heller tänker ansluta ett stort antal produkter. De större syskonen har mer minne och processorkraft som hanterar mer komplexa system bättre.

Går att programmera avancerade scener och har bra stöd för enheter.

Har även stöd för tredjepartssytem som tex Philips Hue.
Vera Plus
Prestandamässigt ligger Vera Plus i mitten i Vera familjen, dvs den passar lite bättre för större system jämfört med Vera Edge, men den har inte inbyggt batteribackup eller Siren som Vera Secure.

Vera Plus har ett stort stöd för enheter och du kan skapa avancerade scener via script.

Har även stöd för tredjepartssystem som tex Philips Hue.
Vera Secure
Den mest kraftfulla styreneheten i Vera-familjen. Har mest minne och mest kraftfulla processorn. Har även inbyggt backupbatteri som gör att den fortsätter att fungera i flera timmar även om det blir strömavbrott. Har även inbyggd siren.

Som sina syskon Vera Edge och Vera Plus har även Vera Secure bra stöd för enheter och det går att skapa avancerade scener via script.

Har stöd för tredjepartssystem som tex Philips Hue.